Yalnız Mesajı Göster

Ekşi Karadut Şurubu Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Karadut Şurubu Nasıl Yapılır Tarifi



Ekşi Karadut Şurubu nasıl Yapılır Yapılışı Mazemeleri

Ekşi Karadut Şurubu nasıl Yapılır

Ekşi Karadut Şurubu Yapılışı

Resimli Ekşi Karadut Şurubu Tarifi

Ekşi Karadut Şurubu Resimli Tarif



malzemeler:

1 kg ekşi karadut,

1,5 kg tozşeker

Yapılışı:

Karadut iki türlüdür Bir türü ekşi, diğer türü tatlıdır İkisinin de kokusu aynıdır Ancak şurubu yapılacak karadut tatlı karadut ise şuruba 50 gr limontuzu ilave edilmelidir Şerbetlerin mayhoşluğu serinleticiliğini artırır

Karadutun saplan ayıklanıp temizlenir, bol suda örselenmeden yıkanır ve sularının süzülmesi için süzgece konur Suyu süzdürülmüş karadut tozşekerle karıştırılıp yoğurulur ve şekerin erimesi için 10-12 saat bir kenarda bırakılır Sonra ince delikli süzgeçten geçirilerek süzülür

Kalan posaya 1/2 bardak su katılarak tekrar yoğurulur ve ince delikli süzgeçten geçirilir

Şurup şişelere doldurulur, serin bir yerde veya buzdolabında saklanır İstenildiğinde, beşte biri şurup olmak üzere suyla karıştırılarak ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla