Yalnız Mesajı Göster

Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi



USKUMRU PAPAS YAHNİSİ

Malzemeler (1 porsiyon için)
Uskumru 1 adet
Zeytinyağı (1 kahve fincanı) 45 gr
Kuru soğan (2 adet) 130 gr
Balık suyu (1/2 su bardağı)
Üzüm sirkesi (2 kahve fincanı) 80 gr
Limon suyu (1/2 adet) 30 gr
Tarçın (1 çay kaşığı) 15 gr
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr

HAZIRLANISI
Uskumrunun solungaçlarını çıkartın İçini temizleyip tuzladıktan sonra 2 saat bekletin
Soğanı ince ve yuvarlak doğrayın Bir kısmını pişirme kabına döşeyin ve üzerine çiğ uskumruyu dizin Soğanın geri kalanını balığın üstüne dizin Zeytinyağı, sirke, balık suyu ve tuzu ekleyin 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkan balığın üzerine limon sıkın ve tarçın ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla