Konu
:
Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Papaz Yahnisi (Balık) Tarifi
USKUMRU PAPAS YAHNİSİ
Malzemeler (1 porsiyon için)
Uskumru 1 adet
Zeytinyağı (1 kahve fincanı) 45 gr
Kuru soğan (2 adet) 130 gr
Balık suyu (1/2 su bardağı)
Üzüm sirkesi (2 kahve fincanı) 80 gr
Limon suyu (1/2 adet) 30 gr
Tarçın (1 çay kaşığı) 15 gr
Tuz (1 çay kaşığı) 10 gr
HAZIRLANISI
Uskumrunun solungaçlarını çıkartın
İçini temizleyip tuzladıktan sonra 2 saat bekletin
Soğanı ince ve yuvarlak doğrayın
Bir kısmını pişirme kabına döşeyin ve üzerine çiğ uskumruyu dizin
Soğanın geri kalanını balığın üstüne dizin
Zeytinyağı, sirke, balık suyu ve tuzu ekleyin
200 derecelik fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkan balığın üzerine limon sıkın ve tarçın ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul