Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Ve Yufka Börekleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Ve Yufka Börekleri



Yufka Börekleri

malzemeler:

6 yaprak milföy hamuru

2 Tane yufka

½ su bardağı sıvıyağ

½ su bardağı süt

1 çay fincanı Soda

1 tane yumurta

Milföylü yufka börekleri iç harcı için:

1 kâse ıspanak

200 gr mantar

100 gr kaşar peyniri

1 soğan
Yufka Börekleri Hazırlanışı:

Yufka börekleri için öncelikle iç harcını hazırlayalım Milföylü yufka börekleri için Mantarı ve soğanı küçük küçük doğrayalım Ispanakları güzelce ayıkladıktan sonra bir kaba koyup iyice yıkıyalım

Küçük bir tencereye yağı koyalım, hazırlamış olduğumuz mantar ve soğanı ilave edirek sote haline getirelim Bu karışımın üzerine ıspanağı ilave ederek tuz ve karabiber ekleyip içerisindeki sebzeler iyice yumuşayana kadar ocakta pişirmeye bırakalım
Yufka börekleri için orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu incelmesi için esneterek güzelce yayalım Üzerine bir yufkayı parçalayarak serelim, yufka böreği için hazırladığımız iç malzemeyi de parçalağımız yufkanın üzerine yayalım Yine önceden hazırlamış olduğumuz dilim kaşarları dizelim Milföylü yufka böreği için diğer yufkayı parçalayarak böreklik malzememizin üzeri kapatılır

Diğer kalan 3 parça milföy hamurunu da iyice esneterek üzerine tek tek yayalım
Yufka börekleri için bir kasede sosunu hazırlayalım, sıvıyağı ve sodayı süt ile yumurta ekleyerek iyice karıştırıyoruz

Hazırladığımız böreği istediğiniz şekilde dilimledikten sonra, hazırlamış olduğumuz sosu üzerine iyice gezdirerek dökelim Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik ısıda yirmi dakika kadar pişmeye bırakalım Daha sonra pişen böreğimizi soğumasını bekledikten sonra servis ederek Afiyetle yiyelim

Alıntı Yaparak Cevapla