Konu
:
Kitelraha Tarifi (Mardin)
Yalnız Mesajı Göster
Kitelraha Tarifi (Mardin)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kitelraha Tarifi (Mardin)
Kitelraha Tarifi (Mardin)
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı dince dövülmüş buğday
250 gr çiğköftelik kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
Yarım kg orta yağlı kyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dövülmüş toz kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Önce iç hazırlanır; tavaya kıyma konur, kendi yağıyla suyunu bırakıp çekene kadar çevrilir
Sonra sıvıyağ ve ince doğranmış soğan katılır
Soğan yumuşayana kadar kavrulur
Kişniş, tuz, kıyılmış maydanoz ilave edilir, ateşten alınır
İç soğurken dışı hazırlanır
İnce buğday ve ince bulgur siniye aktarılır
Üzerine 1 su bardağı kadar su konur
5 dakika dinlendirilir
Sonra ince kıyılmış soğan, kıyma ve tuz eklenir
Eller ıslatılarak macun kıvamına galana kadar yoğrulur
Sonra harçtan yarım limon kadar parçalar alınır, önce ortasına orta parmak batırılarak oyulur, sonra iki parmakla oyuk çevirerek genişletilir
İç konur, düz kapatıldıktan sonra çevirerek yuvarlanır
Köfteler kaynamakta olan suya atılır
Yüze vurana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul