10-28-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Humus Salatası Tarifi
Humus Tarifi
Balık ve et yemeklerinin yanında servis yapabileceğiniz, pratik ve doyurucu humus tarifi
Malzemeler,
1 su bardağı nohut
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı tahin
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Hazırlanışı,
Nohutları humus yapmadan bir gece önceden ılık suda bekletin
Humus yapacağınız zaman nohutları süzün
Tencereye nohutları alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşlama suyunu saklayabileceğiniz şekilde nohutları süzün
Nohutlar ılındıktan sonra robottan geçirip, püre haline getirin
Kâsede tahin, ezilmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı nohut haşlama suyu, zeytin yağ, limon suyu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın
Robottaki nohut püresine ekleyip karıştırın
Humusu servis tabağına alın
Üzerinde maydanoz serpin
Afiyet olsun
|
|
|