10-28-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanyol Sosu Tarifi
Kullanılacak malzeme :
4 çorba kaşığı (80 gram) tereyağı,
1+2/5 kahve fincanı (70 gram) un,
1/2 kilo (yağsız dana eti, dana yanağı, jambon),
1 sap kereviz,
1 baş soğan,
1 havuç,
gerektiği kadar et suyu
Yapımı :
Çok hafif bir ateşin üzerine oturtulmuş bir tavaya 70 gram unla 60 gram tereyağı konur Tahta bir kaşıkla karıştırarak yağlı un 15 dakika kavrulur Karışım esmer bir renk alınca tava ateşten indirilir ve içindekiler soğumaya bırakılır
Bir başka kapta tutarı yarım kilo olan ince ince kesilmiş yağsız dana eti, dana yanağı ve jambon, bir çorba kaşığı tere-yağıyla kavrulur Etler iyice kavrulunca tavadaki yağlı un üzerlerine dökülür İnce kıyılmış 1 sap kereviz, 1 baş rendelenmiş soğanla rendelenmiş bir havuç da katılır
Vakit vakit karıştırarak ve gerektikçe üzerlerine et suyu dökülerek bunlar üç saat pişirilir Üç saat sonra bu İspanyol Salçası et ve balık yemeklerinde kullanılabilecek duruma gelmiştir Sıcak sıcak yemeğin üzerine dökülür ve servis yapılır Balık yemeklerinde tereyağının yerini mısırözü yağı, et suyunun yerine de balık suyu, kullanmak daha uygundur
|
|
|