Konu
:
Entegral Pirinçli Paelia Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Entegral Pirinçli Paelia Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Entegral Pirinçli Paelia Tarifi
Entegral Pirinçli Paelia Tarifi
500 gr kalamar
1 yemek kaşığı safran
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar tuz
Aldığı kadar karabiber
3 adet soğan
250 gr bezelye
350 gr pirinç
1 kutu parça domates konserve
1
2 Kg tavuk
Entegral pirinci 3 saat soğuk suda bekletin ve süzdükten sonra 15 dakika haşlayın
Büyük bir tavada zeytinyağında tavuk parçalarını iyice kızarana dek çevirin
Tavuklar kızarınca bir tarafa koyun
Aynı tavada kıyılmış soğanları ve süzülmüş konserve parça domatesleri çevirin
Tavaya tekrar tavukları koyun, tuzlayın biberleyin iyice karıştırın
30 dakika hafif ateşte pişsinler
Sonra tavaya iyice temizlenmiş ve yuvarlak kesilmiş kalamarları ekleyin
Üzerlerine pişirip bir kenara koyduğunuz pirinci de katın
Tava pirincin haşlama suyuna 750 gramını alabilecek büyüklükte olmalıdır
10 dakika karıştırarak pişirin
Sonra üzerine safran serpiştirin ve 25 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
5 dakika sonra sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul