Yalnız Mesajı Göster

Entegral Pirinçli Paelia Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Entegral Pirinçli Paelia Tarifi



Entegral Pirinçli Paelia Tarifi

500 gr kalamar

1 yemek kaşığı safran

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Aldığı kadar tuz

Aldığı kadar karabiber

3 adet soğan

250 gr bezelye

350 gr pirinç

1 kutu parça domates konserve

12 Kg tavuk

Entegral pirinci 3 saat soğuk suda bekletin ve süzdükten sonra 15 dakika haşlayın Büyük bir tavada zeytinyağında tavuk parçalarını iyice kızarana dek çevirin Tavuklar kızarınca bir tarafa koyun Aynı tavada kıyılmış soğanları ve süzülmüş konserve parça domatesleri çevirin Tavaya tekrar tavukları koyun, tuzlayın biberleyin iyice karıştırın 30 dakika hafif ateşte pişsinler Sonra tavaya iyice temizlenmiş ve yuvarlak kesilmiş kalamarları ekleyin Üzerlerine pişirip bir kenara koyduğunuz pirinci de katın Tava pirincin haşlama suyuna 750 gramını alabilecek büyüklükte olmalıdır 10 dakika karıştırarak pişirin Sonra üzerine safran serpiştirin ve 25 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin 5 dakika sonra sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla