Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Ekmek Tarifi



Böğürtlenli Ekmek Yapılışı Mazemeleri

BÖĞÜRTLENLİ EKMEK

MALZEMESİ

360 gram kepek unu

240 gram sade un

2 çay kaşığı tuz

50 gram taze maya

1,5 su bardağı su

1,5 bardak dondurulmuş veya taze böğürtlen

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

3 yemek kaşığı kepek unu

3 yemek kaşığı çavdar

HAZIRLANIŞI

Unlarla tuzu karıştırın Mayayı ufak ufak parçalayıp bir kaba koyun ve bir parça ılık su ekleyip mayayı eritin Unu, böğürtlenleri ve yağı karıştırıp hamur haline getirin 30 dakika kabarmasını bekleyin, hamuru yoğurup 3 kaşık kepek unu ve çavdarın üstünde yuvarlayın İster bir büyük ister iki küçük somun haline getirin Tepsiye koyup yarım saat kabarmasını bekleyin Fırını 200 derece ısıtın Büyük somunu 40 küçük somunları 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla