Konu
:
Böğürtlenli Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Ekmek Tarifi
Böğürtlenli Ekmek Yapılışı Mazemeleri
BÖĞÜRTLENLİ EKMEK
MALZEMESİ
360 gram kepek unu
240 gram sade un
2 çay kaşığı tuz
50 gram taze maya
1,5 su bardağı su
1,5 bardak dondurulmuş veya taze böğürtlen
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı kepek unu
3 yemek kaşığı çavdar
HAZIRLANIŞI
Unlarla tuzu karıştırın
Mayayı ufak ufak parçalayıp bir kaba koyun ve bir parça ılık su ekleyip mayayı eritin
Unu, böğürtlenleri ve yağı karıştırıp hamur haline getirin
30 dakika kabarmasını bekleyin, hamuru yoğurup 3 kaşık kepek unu ve çavdarın üstünde yuvarlayın
İster bir büyük ister iki küçük somun haline getirin
Tepsiye koyup yarım saat kabarmasını bekleyin
Fırını 200 derece ısıtın
Büyük somunu 40 küçük somunları 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul