Konu
:
Temel Omlet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Temel Omlet Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Temel Omlet Tarifi
Temel omlet tarifi
Her kişi için 1 yumurta hesabıyla bir kâseye 3-4 yumurta kırınız
3 yumurtaya bir çorba kaşığı su hesap edilerek kâseye o kadar su ilâve ediniz
Tuz ve biber serpip tahta kaşıkla dövünüz
Tavada kuvvetli ateşte yarım yumurta kadar tereyağını kızdırdıktan sonra çalkalanmış yumurtayı içine döküp dibi tutmamak için hemen tavayı oynatınız
Sonra çatalla bir tarafından kaldırıp altının pişip az pembeliğini gördüğünüz anda tavanın içine düz bir tabak kapayıp ateşten çekip tavayı tabağa deviriniz
Sonradan omleti tekrar tavaya kaydırıp ateşe sürünüz
O tarafı da kızarınca tavayı ateşten çekin, tabağa boşaltıp servis yapınız
Not: Kâsede yumurtaları döverken ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ilâve edilir, ya da rendelenmiş peynir konur ya da ince ve küçük doğranmış pastırma veya sucuk konur v
b
arzu edilen şeyler ilâvesiyle yapılır
Bunun başka bir türü, birer kişilik omletler yapıp tavada altüst etmeyip omletin ortasına iyi pişirilmiş et ve sebze ve başka yemekten uygun olanı koyu börek içi gibi arasında kalmak üzere büküp tabağa almaktan oluşur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul