Konu
:
Klasik Balik Kizartmasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Klasik Balik Kizartmasi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Klasik Balik Kizartmasi Tarifi
1500 gr
balık (lüfer, tekir, çinekop) veya 4 adet balık filetosu (her biri 200 gr
kefal veya benzeri)
1 limonun suyu
Tuz
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Yeşil salata
40 gr
Teremyağ
Balığı temizleyin, yıkayın
Suları süzülünce üzerlerine li- j mon suyu serpin
5 dakika bekletin
Sonra tuzlayıp unlayın
Zeytinyağını genişçe bir tavada kızdırın
Balıkları her bir yüzü önce 1 dakika olmak üzere kızartın
Sonra balık fileto halinde ise her bir yüzü 8 dakika, bütün balık ise her bir yüzü 10 dakika olmak üzere kızartın
Bu arada maydanozu yıkayın
Yarısını ince kıyın
Diğer yarısını bütün olarak bırakın
Limonu yıkayın, sekize bölün
Salatayı ayıklayın, yıkayın
Balığı tavadan alın
Servis tabağına yerleştirin
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Servis tabağını bütün halinde bırakılma maydanoz, limon parçaları veya dilimleriyle ve salata yapraklarıyla süsleyin
Teremyağını tavada hafif yakın ve balığın üzerine döküp hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul