Konu
:
Limonlu Kaygana Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Kaygana Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Kaygana Tarifi
Limonlu Kaygana Yapılışı Mazemeleri
500 gr
hafif ılık süt
50 gr
erimiş yağ
200 gr
un
3 bütün yumurta
1 çimdik tuz
Limonlu harcı:
200 gr
tereyağ
200 gr
pudra şekeri
2 limonun hafif rendelenmiş kabuğu
3 limonun suyu
150 gr
süt
Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız
İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz
Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız
Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır
Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz
Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz
Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz
Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz
Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır
Aluminyum olmayan herhangi bir çukur kaba tereyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve pudra şekerini koyup bir çırpma teli ile 4-5 dakika çırpıp karıştırınız
Sonra azar azar limon suyunu ve sütü yediriniz
Servis etmeden 10 dakika önce limonlu harcı bir tepside ağır ağıV karıştırarak ılık vaziyette eritiniz
Kayganaları teker teker içine batırıp muska şeklinde karşılıklı ortalarından birbirlerinin üzerlerine teker teker katlayıp temiz bir tepsiye veya temiz çelik veya pirex tavalara bir bir üzerlerine hafifçe bindirerek diziniz
Kalan limonlu harcı üzerine döküp sağa sola hafif hafif sallayarak 2 dakika kadar kaynatıp servis ediniz
Not: Kaygananın limonlu sosunu daha önce hatta bir iki gün önce hazırlayabilirsi niz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul