Yalnız Mesajı Göster

Alaşehir Kapaması (Manisa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alaşehir Kapaması (Manisa) Tarifi



Alaşehir Kapaması (Manisa)

Manisa İl Kültür Müdürülüğü

Malzeme:
Un, zeytinyağı,
kıyma, soğan, et suyu,
karabiber, maydanoz, tuz, kimyon

Yapılışı:
Hamur yoğrulduktan sonra ince ince açılır Küçük küçük karelere bölünür Hazırlanan hamur bir süre zeytinyağında bekletilip dinlendirilir Ayrı bir kapta kıyma, soğan, karabiber, tuz, maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir Dürülen kapama tavada kızartılır, servis sırasında üzerine kaynar et suyu dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla