Konu
:
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
Yalnız Mesajı Göster
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı
Malzemeler:
500 g yaban mersini
500 g böğürtlen
1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker
Hazırlanışı:
Yaban mersini ve böğürtleni blender ile püre haline getirin ve bir tencereye alın
Üzerine limon kabuğu rendesi ve zencefili ilave edin
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın
Bu karışımı da meyvelerin üzerine dökün ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın
Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın
Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin
Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın
Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun
Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun
Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğutun
Püf noktası: Taze yerine dondurulmuş yaban mersini ve böğürtlen de kullanabilirsiniz
Püre haline getirmeden önce oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul