Yalnız Mesajı Göster

Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı



Yaban Mersinli Böğürtlen Marmeladı

Malzemeler:
500 g yaban mersini
500 g böğürtlen
1 adet yeşil limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Yaban mersini ve böğürtleni blender ile püre haline getirin ve bir tencereye alın Üzerine limon kabuğu rendesi ve zencefili ilave edin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı dökün ve iyice karıştırın Bu karışımı da meyvelerin üzerine dökün ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğutun

Püf noktası: Taze yerine dondurulmuş yaban mersini ve böğürtlen de kullanabilirsiniz Püre haline getirmeden önce oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla