Konu
:
Yemek Pişirme Biçimleri Nelerdir
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Pişirme Biçimleri Nelerdir
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Pişirme Biçimleri Nelerdir
YEMEKLERİN PİŞİRME BİÇİMLERİ
Genellikle yemekler türlerine göre onbir ayrı biçimde pişirilirler
Bu onbir pişirim yolunu şöyle sıralayabiliriz:
1 — Haşlamalar: Böl su içinde haşlanarak pişirilen yemeklerdir
2 — Izgaralar: Genellikle odun kömürü üstüne ızgara oturtarak susuz ve yağsız pişirilen yemeklerdir
3 — Tavalar: Kızdırılmış bol yağ İçinde kızartılarak pişirilen yemeklerdir
4 — Soteler: Tava içinde ve hafifçe kızdırılmış az yağda, birkaç defa karıştırılarak 3-4 dakika içinde pişirilen yemeklerdir
5 — Kavurmalar: Çok az suyla veya altında kaynatılan suyun buhariyle pişirilen yemeklerdir
6 — Kızartmalar: Pek az suyla veya susuz yalnız yağla üstü kapatılmadan fırında pişirilen et yemekleridir
Bunlara roti de denir
7 — Ragüler: Tencere yemeği olarak de-yimlenen, ateş üstünde azca su ya da yağla pişirilen yemeklerdir
Yahni, bastı gibi yemekler bu türdendir
8 — Brezeler: Az su, yağ ve üstü bir kapakla örtülmüş olarak fırında pişirilen et yemekleridir
9 — Gratanler: Herhangi bir biçimde pişirilmiş, ısısı üstten verilmiş fırına sürülerek üstleri kızartılmış yemeklerdir
10 — Fırın pişirmeleri: Hafif ıslatılmış ya da yağlanmış bir tepsi içinde üstleri nar gibi oluncaya kadar kızartılarak fırında pişirilen börek ve benzeri hamur işleridir
11 — Benmari usulü pişirmeler: İçinde su kaynayan bir kabın içine ikinci bir kabı oturtarak kaynayan suyun ısısıyla pişirilen yemeklerdir
(Genellikle içine yumurta karıştırılmış sütlü ve salçamsı yemekleri örnek olarak gösterebiliriz
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul