10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Ezmeli Kanepe Tarifi
5 adet kanepelik ekmek dilimi
150 gr beyazpeynir
1 küçük fincan zeytinyağı
1 kahve kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
İnce ekmek dilimlerinin arzu ederseniz kenarlarını çıkararak, kare, yuvarlak, dikdörtgen, üçgen vb şekillerde kesip, küçük parçalar elde ediniz
Peynirin fazla tuzunu suda bekleterek gideriniz
Kaşıkla, rende veya elekten geçirerek eziniz
Ezdiğiniz peynirlere azar azar zeytinyağı veya limonu yediriniz
Arzu ederseniz peynir karışımına kırmızıbiber katarak renkli ve acı tatta peynir ezmesi de yapabilirsiniz
Bu karışımı ekmek parçalarının üzerine muntazam sürüp, üzerini maydanoz, domates, turşu vb ile süsleyip, servis yapınız
Not: Kaşarpeyniri, gravyer vb gibi sert peynirlerden kanepe yapılmak istendiğinde, sert peynirleri ekmek ince dilim halinde kesilip, ekmeklerin üzerine ince bir kat tereyağı sürülüp, üzerine kalıp şeklinde peynir konup, çeşitli kanepeler yapılır
|
|
|