Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Mutfağının Gizemi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Mutfağının Gizemi



Akdeniz mutfağının gizemi

Daily Telegraph'ın haberine göre, bilim adamları zeytinyağının kullanıldığı yemeklerle beslenmenin, vücutta iltihap oluşumuna yol açan genlerin bastırılmasını sağladığını ve böylece kalp hastalıkları gibi sorunları azalttığını saptadı

BMC Genomics dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, iltihaba yol açan genleri bastırmada, zeytinyağında bulunan karbolik asit (fenol) rol oynuyor

Akdeniz mutfağı başta zeytinyağı olmak üzere balık, sebze ve meyveden oluşuyor Akdenizliler kırmızı et ve mandıra ürünleriniyse az tüketiyor

Araştırmanın başkanı İspanya'daki Cordoba Üniversitesinden Francisco Perez-Jimenez, "Bu bulgular, iltihapla beslenme biçimi arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor ve sağlık üzerindeki en temel etkinin, sızma zeytinyağı kullanımından geldiği yolunda delil sağlıyor" dedi

Perez-Jimenez, bu beslenme biçiminin bağışıklık sistemi hücrelerinin faaliyetlerini daha az zararlı bir duruma getirebileceğini söyledi

İltihap, damar sertliği ve tıkanıklığı gibi durumları tetikleyebiliyor Damar sertliği de tansiyon ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor

Akdeniz diyeti kalp hastalıklarından korumanın yanı sıra 2 tip şeker hastalığı, Alzheimer ve depresyon riskini önleyebiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla