Konu
:
Evde Tarhana Yapımı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Evde Tarhana Yapımı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Tarhana Yapımı Tarifi
Evde Tarhana Yapımı Tarifi
2 kg domates
2 kg salçalık biber
0,500 gr süzme yoğurt
2 ekmek hamuru
Aldığı kadar un
( yaklaşık 6 kg)
-Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin
(Mutfak robotundan geçirilebilir)
-Biberleri haşlayın, kabuklarını soyun,çekirdeklerini ayıklayın ve yine robottan geçirip püre haline getirin
-Domates, biber pürelerine yoğurdu ve ekmek hamurlarını karıştırıp bulamaç haline getirin
-Yavaş yavaş un ekleyin ve poğça hamuru kıvamına getirin
-3 büyük kaba ayırın ve mayalanmaya bırakın
( Çok kabarıyor dikkat edin taşmasın)
-7 gün boyunca günde 2 sefer yoğurun, elinize yapışmaması için un ekleyebilirsiniz
-7
günün sonunda el büyüklüğünde mücver gibi parçalara ayrıp, havadar bir odaya serdiğiniz temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakın
-Kurudukça parçalara ayırın ve iyice kuruyunca hepsini elekten ( ya da yine mutfak robotundan ) geçirin
-2-3 gün daha temiz bez üzeine yayın ve kurutun
-Beztorbalar veya camkavanozlar içine alın
Not: Tuz koymuyoruz
Pişirirken ekliyoruz
Ölçüyü 1/2 oranında azaltabilirsiniz
Yada aynı oranda arttırabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul