Yalnız Mesajı Göster

Kuşburnu Elma Reçeli

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşburnu Elma Reçeli



Kuşburnu Elma Reçeli

Malzemeler:

2-3 adet kuşburnu poşet çay
2 su bardağı kaynar su
600 g küp şeklinde doğranmış elma
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker

Hazırlanışı:
Poşet çayları bir kaba alın Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın Üzerine elmaları ilave edin Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı boşaltın ve iyice karıştırın Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla