Konu
:
Kuşburnu Elma Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kuşburnu Elma Reçeli
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşburnu Elma Reçeli
Kuşburnu Elma Reçeli
Malzemeler:
2-3 adet kuşburnu poşet çay
2 su bardağı kaynar su
600 g küp şeklinde doğranmış elma
1 poşet Reçelyap
1 kg toz şeker
Hazırlanışı:
Poşet çayları bir kaba alın
Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve 10-15 dakika bekletin
Sürenin sonunda poşetleri çıkartıp kuşburnu çayını bir tencereye alın
Üzerine elmaları ilave edin
Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Reçelyap'ı boşaltın ve iyice karıştırın
Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın
Tencere kenarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın
Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin
Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın
Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun
Metal kapaklı cam kavanozlara doldurun
Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin
Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul