Konu
:
Taratorlu Tekir Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taratorlu Tekir Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taratorlu Tekir Tava Tarifi
Taratorlu tekir tava tarifi
Malzemeler
4 kişilik
1 kg tekir
Yarım limonun suyu
Tuz
Tarator sos için:
5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tatlı toz biber
1 dilim ekmek içi
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı ceviz içi
1 tutam tarhun otu
Tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Hazırlanısı
Tekirlerin kılçıklarını ve iç organlarını çıkarın
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın
Sonra bol suyla yıkayın
Yarım limonun suyunu tekirlerin üzerine dökün
Tuz serptikten sonra ovun
15 dakika bu şekilde bekletin
Tavaya zeytinyağını alarak, kızdırın
Balıkları arkalı önlü kızartın
Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine yerleştirin
Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun
Sonra tavaya yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini, 1 dilim ufalanmış ekmek içini, ince ince kıyılmış maydanozu, 1 çorba kaşığı tatlı toz biberi, 5 diş dövülmüş sarımsağı, 1 tutam tarhun otunu, yarım limon suyunu ve tuzu ilave edin
2-3 dakika orta hararetli ateşte tahta kaşıkla çevirerek, pişirin
Servis tabağına aldığınız balıkları hazırladığınız taratorlu sos ile birlikte servis yapın
Not: Kızartılan balıkların ıslak olmamasına dikkat edin
Ayrıca fazla unu silkeleyin
Bol un, yağın birikmesine neden olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul