Yalnız Mesajı Göster

Kokoreç Yapımı Çift Tarif..

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kokoreç Yapımı Çift Tarif..



Kokoreç ~~ yapımı ~~çift tarif

Kokoreç, koyun ya da dana ince bağırsağından yapılan bir çeşit yemektir Genellikle bol baharat ve ayran ile birlikte yenmesi önerilir, ve özellikle alkol tüketiminden sonra tercih edilir

Kuzu kokoreç



Apik kokoreç





sokaktanin tadıda bi başka oluyor





*-*-*-*-*-*-*

BU KOKOREÇ BAŞKA KOKOREÇ






Dışarıda satılan kokoreçleri hiç sevmem ve hiç yiyememAma onun önündeki kuyruğu görünce hep imrenir ve onu bu kadar lezzetli yapan ne diye merak ederdim Barsakla ilgisi olmayan
bu kokoreci yaptıktan sonra maharetin barsakta değil baharatta olduğunu keşfettim
Orjinal kokoreci çok seven eşimi bu konuda referans verebilirimTadı damağınızda kalacak

KOKOREÇ
Malzemeler
250-300 gr dana biftek
3-4 tane yeşil sivri biber
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme kimyon
2 yemek kaşığı tepeleme kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı
Etleri kendi suyunu çekene kadar haşlayıp pişirelim
Biraz soğuyunca çok küçük parçalar halinde doğrayalım
Biberleri ince ince kıyalım
Bir tavaya sıvıyağı koyup biberleri kavuralım,
Sarımsakları da kıyıp ekleyelim
Kimyon, kekik,karabiber ve salçayı katıp biraz daha kavuralım
Doğranmış etleri de ekleyip bu karışımı tamamen içine alabilmesi
için karıştırarak kavurmaya devam edelim
Tüm malzemeler iyice kavrulunca domatesleri ekleyip biraz daha pişirelim
Suyunu hafif çekince dinlenmeye birakalım
Istenirse bazlama ekmeği arasında servis yapılabilir
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla