Konu
:
Omlet Yapımını Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Omlet Yapımını Püf Noktaları
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Omlet Yapımını Püf Noktaları
Omlet Yapımını Püf Noktaları
1 Yumurtaları ak ve sarısı tamamen hallolup köpürünceye kadar çırpın
İçine tuz, karabiber ve maydanoz koyup pişirin
Arzu ederseniz, küçük kızarmış patates veya peynir de koyabilirsiniz
2 Çok kızgın tavaya zeytinyağı koyup çalkalayarak pişirin
Çünkü diğer yağlar çok kızınca yanıp kararacağından omletin de rengini karartır ve bozar
3 Tavaya yağ az konulmalıdır, aksi halde omleti çevirirken ellere sıçrayarak yanabilir
İyi bir omlet elde edebilmek için, yumurtaları içinde pişirecek olduğumuz tavanın çapına önemle dikkat etmek gerekir
Çünkü gereğinden küçük tavalar içerisinde pişirilen yumurtalar, tavaya ince bir tabaka şeklinde yayılacağı yerde, kaim kalır ve kolayca pişmezler
Böylelikle de omletin altı yanarcasına kızarmış olmasına rağmen, üstü sulu ve çiğ kalır
Bu nedenledir ki yumurtaları içinde pişirecek olduğumuz tavaların çapları 3 yumurta adedi için de tavanın çapı ikişer santim daha büyük olması gerekir
Bir defada altıdan daha fazla yumurta ile omlet yapmaktansa yarı yarıya olmak üzere iki defa pişirmek daha uygundur
Bir de tavanın imkân olduğu kadar temiz olması ve içinin ıslak, hattâ az nemli bile bulunmaması gerektir
Nemli tavalarda pişirilen omletlerin altları tavaya yapışır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul