Yalnız Mesajı Göster

Tesettür Üzerine

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Tesettür Üzerine

Tesettürle ilgili hadisler[/size]

Umeys'in kızı Esma'dan nakledildi Dediki: Resulüllah (sav) bir gün Hz Aişe (ranha)'nın evine girdi Kızkardeşi Esma yanında idi Üzerinde Vucudunun hertarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı Resulüllah (sav) onu görünce kalkıp dışarı çıktı Hz Aişe (ranha) kızkardeşine ?buradan uzaklaş Resulüllah (sav) sende hoşlanmadığı bir şey gördü? dedi Hz Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (sav) içeriye girdiHz Aişe (ranha) niçin kalkıp gittiğini sordu Resulüllah (sav) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi: ?Kızkardeşini görmedinmi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez (Mecmeu'zzevâid nr:4168)

Bu hadis-i şerif'ten hz Esma'nın giydiği elbisenin bedenini örttüğünü fakat kollarında açıklık olduğunu bunun üzerine Resulüllah (sav) bu kıyafetinden hoşlanmadığını ellerinin üstünün parmaklara kadarda örtünmesi gerektiğini islam alimleri anla-mışlardır ve de böyle ifade etmişlerdir

Usame bZeyd (ra) nakletti Dediki:

?Resulüllah (sav) Dihye'tül- Kelbi'nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi bende onu hanımıma giydirdim Resulüllah (sav) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedimki ey Allah'ın resulü ben onu hanımıma giydirdim Resulüllah (sav) buyurduki altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum? (Ahmet b Hambel)

Ibn-i Abbas (ranhuma)'dan dediki: ?Resulüllah (sav) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti? (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet bHambel nr:3149, Nesei nr:9161)

?Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır Onalara lanet edin Zira onlar lanet olunmuşlardır? (Ahmet bHambel - müsned nr6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

Alıntı Yaparak Cevapla