Yalnız Mesajı Göster

Peygamberimizin Hanımlara 100 Vasiyeti

Eski 10-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Hanımlara 100 Vasiyeti

61- Nasihatlerinizi Önce Kendiniz Tutun

Üsame (ra)`dan:
Peygamberimiz Aleyhisselam`ın şöyle buyurduğunu duydum:
-“Kıyamet gününde kişi götürülüp cehenneme atılır, bağırsakları dışarıya fırlar, merkebin değirmende dönüp dolaştığı gibi o da dönüp dolaşırCehennem ehli, onun yanında toplanıp şöyle derler: “Neyin var? Bize iyiyi emredip kötüden nehyeden sen değil miydin? Nedir bu halin? Şu cevabı verir: `Evet ben size iyiliği emrederdim fakat ben yapmazdımKötülükten alıkordum, ancak onu ben yapardım"( Taberani)

62- Asla Yalan Söylemeyin

Safhan bin Süleym (ra)`dan: dedi ki:
-“Ey Allah`ın Resulü! Mü`min korkak olur mu?”
-“Evet olabilir” buyurduŞöyle denildi:
-“Peki mü`min cmri olur mu?”
-“Evet olabilir” buyurdu
-“Mü`min yalancı olabilir mi?”
-“Hayır asla!” buyurdu (Malik)

İbni Ömer (ra)`dan: Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu :
-“Kul yalan söylediği zaman, yaptığı şeyin kötü kokusundan melek ondan tam bir mil uzaklaşır” (Tirmizi)

63- Kuràn Öğrenin Ve Kuràn Öğretin

Mus`ab İbnu Sad`ın babası anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“En hayırlılarınız Kur`anı öğrenen ve öğretenlerdir” ( Tirmizi)

[size="3">[color="][/size]

66- Münakaşa Etmeyin

Hz Enes İbnu Malik (ra) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Batıl ve haksız yolda iken (münakaşa ve) yalanı bırakana cennetin kenarında bir köşk bina edilirHaklı olduğu halde münakaşayı bırakan kimse için cennetin ortasında bir köşk bina edilirKim de ahlakını güzelleştirse ona cennetin en ala yerinde bir köşk bina edilir” ( Tirmizi)

70- Alçak Gönüllü Olun, İsraf Etmeyin

İyaz İbnu Hımar (ra) anlatıyor: “ Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Allah Teala Hazretleri, bana “Mütevazi olun, öyle ki, kimse kimseye zulmetmesin, kimse kimseye karşı böbürlenmesin” diye vahyetti
(Ebu Davud, Edep 48)

İbnu Amr İbni`l As (ranhüma) anlatyor: “Resullulah aleyhissaltu vesselam buyurdular ki:
-“Yiyiniz, tasadduk ediniz, giyinizFakat bunları yaparken israfa ve tekebbüre kaçmayınız” (Buhari, Nesai)

Alıntı Yaparak Cevapla