Yalnız Mesajı Göster

Yaratanla İlgili Düşünceler Cömertliği Geliştiriyor

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yaratanla İlgili Düşünceler Cömertliği Geliştiriyor

Fırsatçılar bunu iyi kullanıyorlar ama bunun dısında Yaradanın adını anmak bile cömertleştiriyor insanı bazen düsünüyorum Dünya nasıl olurdu paylaşımcı olabilseydik

Bugün bir lise önünden geçerken bir pankart gördüm oyuncaklarınızı paylasın diye oyuncak alma durumu olmayan çocuklara yardım amaçlı oyuncak topluyorlar belki köylere belki yetimhanelere gidecek oyuncak oynamadan büyüyecek çocuklara çocuk olduklarını hatırlatacak bir kampanya düsündüm 4 yasındaki yeğenime annesi aksatmadan her gün en az 1 oyuncak araba alır bir çocuk diye yine biz alırız devamlı ne istese her türlü oyuncakları var ve annanesi bir günde dolabı açıp oynasa diye dert yanıyor Haddinden fazla oyuncakları var hala bir oyuncak görse onun olsun istiyor ama hem hor kullanıyor hemde kıymet bilmeden oynamadan bir kenarda durduruyor O çocukları düsündüm köyde bir yeşil kabaktan annesi kızına bebek yapmıstı mısır püsküllerinden saçı olan kolları çöpten kız onunla uyuyordu diğer tarafda ise yeğenimin oyuncaklar içinde hala oyuncaklara doyamaması bu çok küçük bir örnek bu örneği büyütmek zor olmasa gerek

Bir tarafda bir lokma ekmeğe kalacak yere muhtaç insanlar, diğer tarafda yemekleri çöpe atan ziyan eden sofrasından kuş sütü eksik etmeyen çeşit çeşit yemekler yiyen birinde ikamet edeceği halde birden fazla eve sahip insanlar

Dedim ya düsünmeden edemiyorum paylasımcı bir dünya nasıl olurdu?

Herkez eşit imkanlara sahip olsa kimse sokakta kalmasa soğuktan ölen olmazdı herhalde yada açlıktan ölen

yada kabaktan yapılan çöp elli bozulma ihtimali büyük bebeğe sarılıp uyuyan köylü kızıda olmazdı kimbilir baska neler olmazdı

Hepimiz elhamdurullah müslümanız ama yaradan paylasmayı emrediyor komşu hakkını emrediyor

Alıntı Yaparak Cevapla