10-28-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resulullah Efendimizin Dostlarından Şakalar
Hz Osman'ın başı yarılıyor
Devir Hz Osman devri
Mahreme b Nevfel, Medine'de yaşıyordu İki gözü kör, yaşlı bir ihtiyardı Tam 115 yaşındaydı Bir gün mescidde kalktı, küçük abdestini yapmak istedi Nuayman b Amr, yerinden kalkıp onun yanına geldi Onu mescidin dışına götürüyormuş gibi yapıp bir kenara çektikten sonra;
-İşte buraya ihtiyacını görebilirsin, dedi
O da orada oturdu ve bevlini yaptı Halk, cami kenarında adamın küçük abdestini yaptığını anlayınca ona bağırdı Ama iş işten geçmiş, olan olmuştu Çok mahcup ve üzgün bir şekilde cemaate gelen Mahreme haykırdı:
-Beni bu yere kim getirdi, azab olunasıca?" dedi
Ona söylediler:
-Seni Nuayman b Amr buraya getirdi
İhtiyar çok kızgındı:
-Benim başıma getirdiğini, Allah da onun başına getirsin Dikkat ediniz! Bu benim Allah için üzerime farz olsun, nezr olsun Eğer ben onu elime geçirirsem, şu bastonumla ona öyle bir darbe vuracağım ki, ölünceye kadar unutamayacak Böylece bir zaman geçti, Mahreme de olanları unuttu
Sonra bir gün Hz Osman mescidin bir tarafında namaz kılarken Nuayman, Mahreme'nin yanına giderek;
-Nuayman'dan intikam almak istiyor musun? dedi
Mahreme:
-Evet, nerdeyse onu bana göster, dedi
Nuayman, Mahreme'nin kolundan tutarak onu Hz Osman'ın arkasına götürdü ve;
-İşte Nuayman budur, dedi
Hz Osman namaz kılarken hiç bir şeyden haberi olmazdı
Mahreme iki eliyle asasını tuttu ve bütün gücüyle Hz Osman'ın kafasına indirdi Hz Osman'ın kafası yarıldı İnsanlar Mahreme'nin yanına gelerek;
-Sen ne yaptın Mü'minlerin Emîri Osman'a vurdun, dediler
Anlaşılan yine Nuayman'ın oyununa gelmişti
Bu olanları işiten Zühre oğulları Nuayman'dan intikam almak istediler, fakat Hz Osman izin vermedi:
-Bırakın onun cezasını Allah versin O her şeye rağmen, Bedir ashabındandır, O'na bir zarar vermeyiniz
|
|
|
|