Yalnız Mesajı Göster

Yozgat Testi Kebabı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yozgat Testi Kebabı



1 adet Testi
3 kğ Kuşbaşı et
1 kg Domates
300 gr Sarımsak
200 gr Sivri biber
200 gr Tereyağı
Karabiber, tuz

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır Yeterince tuz ilave edilir Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır

(Afiyet Olsun)


Alıntı Yaparak Cevapla