Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Pirzolası Topkapı (Resimli Süper Bir Tarif)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Pirzolası Topkapı (Resimli Süper Bir Tarif)



Malzemeler

2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 Diş dövülmüş sarmısak
5-6 Adet kırık tane karabiber
1 Tutam kekik
1 Tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı

İç pilavı için :
500 Gr pirinç
100 Gr tereyağı
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
1 Adet kuru soğan
250 Gr tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
1 Demet dereotu
35 Su bardağı etsuyu
Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika

Hazırlanışı
  • Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tam fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin
  • Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdükten sonra bir kenara alın
  • Tencereye zeytinağı ve tereyağını aktarın
  • Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin ve hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin
  • 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin
  • Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlırı ilave edin
  • Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın
  • Başka bir tencerede çok az yağla pirinci 6-7 dakika kavurun
  • Ciğerli et suyunu ekleyin ve kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin
  • Sonra ateşi kısarak suyunu çekene dek pişirin
  • Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın
  • Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ve her iki tarafını kürdanla kapatın
  • Pirzolayı dövülmüş sarmısak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın
  • Çiçekyağı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
  • Dilimleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla