Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sebzeliet Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeliet Tarifi



Malzemeler

1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
15 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat

Hazırlanışı
  • Eti, içine biraz tuz katılmış una bulayın
  • Zeytinyağını bir tavaya koyun, una bulanmış eti tavaya oturtun ve tavayı orta ısılı fırına sürün
  • Eti arasıra çevirerek her tarafını kızartın ve fırından çıkartın
  • Tane karabiberi, defne yaprağını, 2 kepçe suyu katıp, üstünü bir kapakla kapatın
  • Hafif ateşte arasıra çevirerek 1 saat pişirin
  • Bu sürenin sonunda üzerleri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havuçları, ayıklanmış ve dilimlenmiş patatesleri ve dörde bölünmüş soğanları içine katın
  • Et ve sebzeler piştikten sonra kabı ateşten indirin
  • Eti tencereden çıkarıp servis tabağına alın, sebzeleri de çıkartıp etin çevresine dizin ve tabağı sıcak bir yerde tutun
  • Tencerede kalan et suyuna 1 çorba kaşığı un, kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve ufak parçalara doğaranmış domates veya 1 çorba kaşığı suda sulandırılmış domates salçasını, tuzla biberi ve 2 kepçe suyu kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun
  • Salçayı kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Sonra ateşten indirip etin üstüne dükün ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla