10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salçali Biftek Tarifi
Malzeme:
4 dilim biftek,
2 adet patates,
4 adet arpacık soğan,
4-5 küp domates püresi,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 türk kahvesi fincanı süt, 1 çay kaşığı
şeker, 1 tutam adaçayı, 1 dal biberiye,
Zeytinyağı, Tuz, Su
Hazırlanması:
Soğanlar, adaçayı ve biftekler 2 su
bardağı su ile beraber düdüklü tencerede yarım saat haşlanır
Bu arada patateslerin kabukları soyulup biberiye ile beraber tuzlu suda haşlanır
Salça ve domates küpleri zeytinyağında kavrulur
Biftekler ve patatesler ilave edilip üzerine kaynatılan etin suyundan ve süt konulup kısık ateşte çekene kadar pişirilir
|
|
|