Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu Ve Etli Halka Kabak Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Ve Etli Halka Kabak Tarifi



Malzeme listesi:
  • 4 orta boy kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy sogan, rendelenmis
  • yarım su bardağı bulgur (ben pilavlık olandan kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • birer tutam kırmızı biber, kara biber
  • 4-5 dal dereotu (ince doğranmış)
  • tuz
Üzeri için:
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt, biraz sulandırıp kaşıkla pürüzsüz hale getirilecek
  • 4-5 kaşık zeytinyağında yarım çay kaşığı kırmızı biber ve nane hafif kavrulacak
Yapılışı:

Kabaklar 3 cm kalınlıkta dış kabukları soyulmadan halka halka kesilir İçleri boşaltılır ve yüzük şeklinde hazırlanır

Kıyma, soğan, bulgur, zeytinyağı, baharatlar, dereotu, salça , tuz yoğurulur Ve hazırlanan malzeme halka şeklindeki kabaklara doldurulur Genişçe bir tencereye yan yana dizilir Yer kalmazsa kabakları üst sıraya da koyabilirsiniz, fakat tam üst üste getirmeden yerleştirmeye çalışın

Tencereye kabakların 2/3 lük kısmını kapatacak şekilde su koyun (alt sırada dizdiğiniz kabakların tamamı suyun içinde kalmayacak şekilde), kaynadıktan sonra altını kısarak 35-40 dk pişirin

Servis yapacağınız tabağa aktarın, üzerine hazırladığınız yoğurttan dökün, kırmızıbiber ve naneli yağdan gezdirin

Afiyet olsun

Hatırlatma:
  • Zeytinyağı vücudumuz için bir sağlık kaynağıdir Salatalarımızda, ve yemeklerimizde lütfen tercih edip, bolca tüketelim
  • Soğan soyarken gözleriniz yanmaması için soğanlarınızı ya akan suyun altında ve ya su dolu bir kabin içinde soyun, faydası olacaktir

Alıntı Yaparak Cevapla