Konu
:
Havuçlu Ve Tarçınlı Etli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Ve Tarçınlı Etli Pilav Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Ve Tarçınlı Etli Pilav Tarifi
(3-4 kişilik)
Malzeme listesi:
500 gram koyun veya dana kuşbaşı et
50 gram tereyağı
2 orta boy havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı tarçın
5-6 adet kuru kayısı
1-2 tutam karabiber
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su (1 ölçü pirince karşılık 1,5-2 ölçü şu şeklinde)
Yapılışı:
Etleri yıkayıp suyunu süzün
50 gr tereyağını orta boy bir tencerede eritin ve etleri kuvvetli ateşte 2-3 dakika kavurun
Etler renk değiştirince, ocağın pişirme ayarını en aza getirin, tencerenin kapağını kapatın ve yavaş yavaş kendi suyunu çekene kadar pişirin
Piştikten sonra 1-2 tutam tuz atıp karıştırın
Etlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde kabukları soyulmuş, ince ve halka şeklinde doğranmış havuçları yerleştirin
Kare kare doğranmış kayısıları, tarçını, kuş üzümünü ve karabiberi havuçların üzerine serpiştirin
Yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bu malzemelerin üzerine koyun
Ağız tadınıza göre tuz ekleyin
Tencerenin büyüklüğüne göre, uygun bir tabağı pirinçlerin üzerine kapatın (Malzemelerin pişerken dağılmaması için)
3 Su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın
Piştikten sonra ateşi kapatın ve fazla nemini alması için kapağın altına kağıt bir havlu koyun
Servis tabağına alırken bir kaşık yardımı ile pilavın üzerinden bastırın, malzemelerin şeklini koruması için gerekli oluyor
Sonrasında servis tabağını tencerenin üzerine kapatarak tencereyi ters çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul