Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Köftesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Köftesi Tarifi



KAYSERİ KÖFTESİ

Malzeme:

750 gr koyun kıyması,
1/2 kg patates,
2 adet soğan,
2 adet yumurta,
3 kaşık tereyağı,
1 demet maydanoz,
2 dilim ekmek içi,
4 adet domates,
kimyon,
yenibahar,
karabiber,
tuz,
Tarif:

Büyük ve geniş bir kaba rendelenmiş soğan, kıyma, suyla ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, ince kıyılmış maydanozun yarısı, yumurta, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiber konur Ara sıra su damlatılıp karıştırılarak iyice yoğurulur Ceviz iriliğinde parçalar koparılıp yassı köfteler yapılır
Patateslerin kabukları soyulur Birer parmak kalınlığında dilimler halinde doğranır Yağ bir tavada eritilerek patatesler bu yağda bir iki dakika kızartılır Kızartılan patatesler yuvarlak bir tepsiye dizilir Patateslerin üzerine köfteler sıralanır Yuvarlak dilimler halinde doğranmış domatesler de en üste sıralandıktan sonra tepsi orta ısılı fırına konur Köfteler ve patatesler pişince tepsi fırından çıkarılır Üstüne kıyılmış maydanoz serpilip sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla