10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Mantar Tarifi
Malzemeler:
200 gr et, kub seklinde dogranmis
200 gr mantar, mutfak havlusu ile temizlenmis, dilimlenmis
1 sogan, dilimlenmis
2 adet sarimsak, dilimlenmis
1 yk tereyag
2 yk zeytinyag
1 yk domates salcasi
2 kap su
1 tk tuz
1 kk karabiber
Hazırlanışı:
Orta boy tencerede 1 kap su ile eti pisirin Tereyag, zeytinyag, sogan, sarimsak, tuz ve biberi ilave edin Arada karistirarak 10 dakika kadar sote edin Domates salcasi, mantar ve 1 kap suyu koyun, kapagini kapayin, yarim saat kadar daha kisik ateste pisirin
Istediginiz cesit pilav ile servis yapin
Not: Mantari yikayarak temizlemeyin Sunger gibi icine su cekicegi icin lezzetini kaybeder Yumusak bir firca veya mutfak havlusu ile silerek temizleyin
|
|
|