10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Etli Patlican Dolması Tarifi
Malzemeler:
4 kucuk boy dolmalik patlican
Ic Malzeme:
100 gr dolmalik kiyma
2 yemek kasigi nohut (konserve)
2 yemek kasigi pirinc, yikanip, suzulmus
1 yemek kasigi dere otu, ince dogranmis
1 yemek kasigi maydonoz, ince dogranmis
2 adet taze sogan, kucuk dogranmis
1 cimdik kirmizi aci biber
1 tatli kasigi kadar tuz
Karabiber
1 kucuk boy domates
1 kap et suyu
1 yemek kasigi tereyag
Terbiyesi:
1/2 limon suyu
1 tatli kasigi kuru nane
1 dis sarimsak, dovulmus
Hazırlanışı:
Once ic malzemeleri kucuk bir plastik kap icinde kasik ile karisitirin
Simdi bicak yardimi ile patlicanlarin saplarini duz bir sekilde kesip atin Alet ile veya kucuk bir kasik ile patlicanlarin icini bosaltin (Patlicanlarin iclerini atmayin,ni yapmak icin kenara koyun) Tatli kasigi yardimi ile ic malzemeyi patlicanlarin icine esit sekilde doldurun Agzina kadar doldurup sikistirmayin, ustte biraz bosluk birakin Domatesten dort kucuk parca kesin, patlicanlarin agzini kapayin Patlicanlari orta buyuklukte bir tencereye yerlestirin Uzerlerine kalan domatesi ve tereyagini kucuk kucuk keserek koyun Kenardan, et suyunu tencerenin icine ilave edin
Tencerenin kapagini yarim kapatarak kisik ateste patlicanlar yumusayana kadar pisirin, asagi yukari 40 dakika suruyor
Terbiye malzemelerini kucuk bir tabak icinde karistirin Tencerenin altini kapadiktan sonra bu malzemeyi yemegin suyuna karisitirin Servis tabaklarina patlican dolmalarini yerlestirin, uzerine suyundan kasik ile dokun, sicak sicak sarimsakli ile servis yapin
|
|
|