Yalnız Mesajı Göster

Kiremit Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiremit Kebabı Tarifi



1 kg kuşbaşı et
4 adet domates
3 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kekik

Hazırlanışı
Domatesler ve soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır
Etlerle doğranan sebzeler iyiçe karıştırılıp, ovulur
Tuz ve karabiber ilave edilir
Bütün malzeme kiremitin içine konulur
Diğer kiremitle üzeri kapatılır
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir
Kekik serpilerek servis edilir
Not
Tarifi Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Yemekleri kitabından denedim Kitapta da dediği gibi biraz kuru oldu
Kiremit bulmak çok zor oldu Artık bu tip kiremitler kullanılmıyormuş Herhalde sırlanmamış saksı da olur Ama kenarından suyunun akıp gitmesi gerektiği için altı delik olmalı
Kiremiti bir tepsiye koyup fırınınıza sürün Yoksa akan suları temizlemeniz yemeğin keyfini kaçırır

Alıntı Yaparak Cevapla