Konu
:
Kiremit Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kiremit Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiremit Kebabı Tarifi
1 kg
kuşbaşı et
4 adet domates
3 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Hazırlanışı
Domatesler ve soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır
Etlerle doğranan sebzeler iyiçe karıştırılıp, ovulur
Tuz ve karabiber ilave edilir
Bütün malzeme kiremitin içine konulur
Diğer kiremitle üzeri kapatılır
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir
Kekik serpilerek servis edilir
Not
Tarifi Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Yemekleri kitabından denedim
Kitapta da dediği gibi biraz kuru oldu
Kiremit bulmak çok zor oldu
Artık bu tip kiremitler kullanılmıyormuş
Herhalde sırlanmamış saksı da olur
Ama kenarından suyunun akıp gitmesi gerektiği için altı delik olmalı
Kiremiti bir tepsiye koyup fırınınıza sürün
Yoksa akan suları temizlemeniz yemeğin keyfini kaçırır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul