10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Soslu Et Tarifi
Malzemeler :
1 Kilo az yağlı ve kemikli kuzu eti
2 Adet limon
3 Çorba kaşığı tereyağı
Birkaç dilim salam
1 Demet mardanoz
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
2 Çorba kaşığı sirke
Yeterince kaynar su
3 Adet yumurta sarısı
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
Yeterince un
Hazırlanışı :
Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süre dinlendirin
Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayın
Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya dizin
Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave edin
Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dakika kavurun
Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin
Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dakika pişirin
Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol edin
Azaldıkça su ilave edebilirsiniz
1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
Yumurta sarılarını çırpın
Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın
Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst edin
Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın
NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz
|
|
|