Yalnız Mesajı Göster

Somelek Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somelek Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş )



Somelek Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş )

Malzemeler
2 Su bardağı ince köftelik bulgur
250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Küçük soğan, tuz

Kavurmak için
200 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızı biber

Yapılışı
Bulgur bir leğenin içine alınır, üzerine küp küp doğranmış soğan, biber salçası, tuz ilave edilip macun kıvamına gelene kadar ara ara su vererek 20-30 dk yoğrulur Yoğrulan köfteler fındıktan az büyük parçalar koparılıp, parmak şeklinde yuvarlanır, bu köfteler daha sonra tuz ilave edilerek kaynamış suda haşlanır Başka bir tencereye yağ koyulup karabiber ve kırmızı biber ilave edilir Arzu edilirse 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası da ilave edilebilir Suyu süzülen köfteler tencereye aktarılır ve kısık ateşte 5-10 dk kavrulur, yemeğimiz servise hazırdır

Not: bu yemeğimizin yanında mutlaka ekşili turşu yapılır Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenilirse lezzeti ikiye katlanır

Alıntı Yaparak Cevapla