Konu
:
Helise Tarifi ( Kahramanmaraş )
Yalnız Mesajı Göster
Helise Tarifi ( Kahramanmaraş )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helise Tarifi ( Kahramanmaraş )
Helise Tarifi ( Kahramanmaraş )
Malzemeler (8 kişilik)
75 gr kabuğu soyulmuş buğday (dövme)
500 gr az yağlı kuzu kuşbaşı (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağ (yemeklik eritilmiş)
2 lt su
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Yayvan bir tencereye (tercihen bakır) dövme ve et koyulmalı, üzerine 2 lt su ilave edip orta ısıdaki ateşte pişirilmeye bırakılmalı
Tencere kaynamaya başlanınca karıştırma işlemine geçilmeli
(K
Maraş yöresinde bu karıştırma işlemi için özel yapılmış tahta çomça kullanılması tercih edilir) Helise'nin istenilen kıvamda olması için sürekli karıştırılması gerekir
Amaç et ile dövmeyi ezip parçalamak ve etin tel tel olup ayrılmasını sağlamaktır
Pişme süresince yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edilerek pişirme tamamlanır
Sonra tereyağın 2/3 ü eritilerek yemeğe katılır
Tuz ile karıştırılır
Servis tabağına alınan Helise'nin ortası biraz çukurlaştınlır geride kalan tereyağ tavada kızdırılır içine istendiği kadar karabiber atılır ve yemekteki çukura koyulur yemek servise hazırdır
Not:
yeme sırasında çatala alınan lokma karabiberli yağa batırılarak yenmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul