Yalnız Mesajı Göster

Balik Buğulama Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik Buğulama Tarifi



1 beyaz etli balık

1,5 bardak domates suyu

1 bardak su

2 defne yaprağı

2 diş sarımsak

1 soğan

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 kaşık soya sosu

1 dilim limon

Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin Geniş bir tencereye alın 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin 2 diş sarımsağı dövünSoğanı yemeklik doğrayın Sıvı yağla birlikte tencereye alın 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatınDaha sonra çukur bir servis tabağına alın Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla