Yalnız Mesajı Göster

Alipaşa Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alipaşa Kebabı Tarifi



Malzemeler

10 Adet milföy hamuru
Tuz, karabiber
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su

Yapılışı

Süre 40 dk
5 Kişilik

* Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin
* Etleti arasıra karıştırarak kavurun
* Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin
* Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin
* Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin
* Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın
* Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin
* Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin
* Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın
* Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin
* Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla