Konu
:
İzgara Kalamar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Kalamar Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Kalamar Tarifi
Izgara Kalamar Tarifi
MALZEMELER:
400 gr tek parça kalamar
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
Yarım bardak zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarımsak
Karbonat
Toz şeker
Karabiber
Domates
Roka
Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Zeytinyağı, limon, toz şeker, karbonat, sarımsak tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpıp karıştırarak bir terbiye sosu elde edin
Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın
Kalamarı yıkayıp içini temizledikten sonra, 7
5 cm"lik parçalar halinde kesin
Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın
Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarın üstüne dökün ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin
Kalamarlan terbiye sosundan alm ve kokusuz ızgarada 5-7 dakika pişirin
Izgaradan çıkannca kalan sosu üzerine dökün, domates, biber, roka ve maydanoz ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul