Yalnız Mesajı Göster

Balık Pilaki Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Pilaki Tarifi



Balık Pilaki Tarifi

1 kg balık
130 gr zeytinyağı (2 kahve fincanı)
150 gr soğan (2 orta)
150 gr sarı patates (3 büyük)
125 gr kereviz kökü (2 küçük)
125 gr havuç (2 orta)
5 diş sarımsak
1 limon
1 demet maydanoz
3 bardak su
250 gr domates (2 orta)
Tuz

Bir tencereye yarım ay şeklinde soğan doğranır, ölçülere göre hazırlanan zeytinyağının yarısı boşaltılır Soğanlar beş dakika, pembe bir renk alıncaya kadar kavrulur Sonra tencereye su konularak 20 dakika kaynatılır
Tenceredekiler süzgeçten bastıra baştıra geçirilir, bir tarafta bırakılır Bir tepsiye soyulup dörde bölünmüş patates, kereviz, halka halka havuç, sarımsak, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur Üzerine, su ve zeytinyağı püresi olan soğanları ilâve edilerek tepsinin kapağı örtülür ve sebzeler orta ısılı ateşte 20 dakika pişirilir Sebzeler, iki parmak inceliğinde halka halka kesilmiş balıklar, tuz ve 1 kahve fincanı zeytinyağını da katarak tepsinin kapağını kapatıp, 15 dakika daha pişirmelidir Tepsidekiler pişince incecik doğranmış maydanoz, limon suyu ilâve ederek tepsi ateşten indirilmeli ve balıklar soğuduktan sonra tabağa alınmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla