Konu
:
Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi
Balıkçı Usulü Fırında Palamut Tarifi
2 adet palamut (orta boy)
3 adet domates
1/2 bardak zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
3 adet patates
2 adet soğan
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Domatesin 2 tanesi soyulur, fındık iriliğinde doğranır
Soğanla sarımsak da soyulduktan sonra küçük parçalar halinde kesilir
Kıyılan maydanoz ile hazırlanan bu maddeler defne yaprağı ile birlikte, balıkları alabilecek büyüklükte bir tepsiye yerleştirilir
Balıklar iyice temizlendikten sonra birer kişilik parçalar halinde kesilip bu tepsiye, malzemenin üzerine düzgünce oturtulur
Soyulan patatesler de yarım daire şeklinde birer santim kalınlıkta kesilerek balıkların aralarına yerleştirilir
Tuz ve karabiber serpilir
Üzerine zeytinyağı gezdirilir
İki bardak kadar da su eklenir
Kalan tek domates de dilimler halinde balık parçalarının üzerlerine konur
Tepsi orta ateşli bir fırında yarım saat kadar, suyu tamamiyle buharlaşmadan tutulur
Fırından çıktığı zaman limon, salça eklenir, ya da limon sıkılır, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul