Konu
:
Tavuklu Terin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Terin Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Terin Tarifi
500 GR TAVUK ETİ (HİNDİNİN VEYA TAVŞANIN BEYAZ ETİNİ DE KULLANABİLİRSİNİZ)
200 GR DANA ETİ
100 GR DANA JAMBON
2 YUMURTA
1 SOĞAN
5 ARPACIK SOĞANI
1 BARDAK SU
KEKİK
MAYDONOZ
TUZ
KARABİBER
Tavuk ve dana etini buhar tenceresinde pişirin
Pişince etleri, dana jambon, soğan ve arpacık soğanları ile birlikte mikserden geçirip bir çeşit hamur yapın
Buna maydonoz ve kekiği, omlet gibi çırpılmış yumurtaları, 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin
Bu karışımı güveç gibi seramikten yapılmış bir kaba koyun ve Ben-Mari yöntemiyle (yani bu güveci için 2 cm yüksekliğinde kaynar suyla dolu bir büyük fırın tepsisine yerleştirerek) 200 derecelik fırında 2 saat pişirin
Piştikten sonra soğumaya bırakın ve alt üst edin
Kek gibi dilimlere keserek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul