Konu
:
Muluhiyye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muluhiyye Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muluhiyye Tarifi
Muluhiyye Tarifi
MALZEMELER:
1,5 kg çekilmiş et
4 su bardağı Muluhiyye otu
5-6 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kişniş
100 gr çam fıstığı
Yeterince sadeyağ
HAZIRLANIŞI:
Kıyma, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur
Ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kopartılır
Arasına çam fıstığı konarak yuvarlanır
Bu arada sarımsak ve kişniş biraz tuz ilavesiyle havanda dövülür
Hazırlanan köfteler yağda kavrulur
Kavrulan köftelere hazırlanan kişniş karışımı eklenir
Başka bir tencerede muluhiyye kavrulur
Muluhiyyenin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir-iki tane çam fıstığı atılır
Çam fıstıklarının rengi biraz koyulaşmcaya kadar muluhiyye de kıvamına gelir
Kavrulmakta olan köfteler muluhiyyeye eklenir
Hepsi karıştırılarak ve 4-5 bardak sıcak su eklenerek yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirilir
Not: Muluhiyye ile ilgili bir deyiş vardır: "Muluhiyye lil mülukiyye" yani "Muluhiyye, krallar içindir"
Diğer birçok Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaygın olan bu
yemek
Suriye'de de yaygındır
Davetlerde, bayramlarda yapılan yemektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul