Konu
:
Salçalı Tavşan Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salçalı Tavşan Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salçalı Tavşan Kızartması Tarifi
MALZEME:
1 adet
tavşan
7 kaşık yağ
4 adet
soğan
2 bardak et suyu
5 bardak sirke
1 demet dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI:
Yüzülmüş ve içi temizlenmiş
tavşan
ın butları, kolları ve kaburga kısmı parçalara ayrılıp dört bardak sirke içine yatırılır ve bir gün bekletilir
Ertesi gün
tavşan
iyice yıkanır ve bir tencere içine yedi kaşık yağla beraber konur
Arada bir çevirerek
tavşan
ın etleri bu yağda iyice kızartılır
Tamamı kızarınca içine çok ince doğranmış
soğan
konur, 10 dakika kavrulur
Ondan sonra iki bardak et suyu, bir fincan sirke, demet halinde yıkanmış dereotu, biraz da tuz tencereye konur ve evvelâ harlı, sonra hafif ateşte 3 saat pişirilir
Sofraya götürülürken, tenceredeki dereotu demeti olduğu gibi alınıp atılır
Tavşan salcasıyle ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul