Konu
:
Şakir Ağa Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şakir Ağa Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şakir Ağa Kebabı Tarifi
Malzeme:
600 gram dana kıyması
70 gram rendelenmiş kaşar peyniri
500 gram patates
3 çorba kasığı margarin
2 yumurta
1 soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 bardak süt
Yeteri kadar kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Yapilisi:
Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp bir kenara bırakın
Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun
Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın
Beş dakika sonra ateşten indirin
Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun
Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi katıp, yoğurun
Sonra bu karışımı yağlanmış olan turta kalıbının içine boşaltın ve elinizle her taralına eşit olarak yayın
Üstünü iyice yağlanmış olan yağlı kağıtla örttükten sonra kalıbı orta ısılı fırına sürün
Yarım saat pişirin
Patatesleri h;ısladıktan sonra kabuklarını soyun ve püre makinesinden geçirin
Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun
Beş dakika kadar karıştırarak pişirin, ['işmiş eti, fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın
Püreyi etin üstüne döküp kaşıkla biçimlendirin
Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve iı/eri kı/
arıncaya kadar bırakın
Yemeği fırından çıkarınca üstüne kırmızı biberi serpip sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul