Konu
:
Kartalkaya Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kartalkaya Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kartalkaya Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kilo 800 gram kuzu kuşbaşı
1 kg milföy hamuru
4 büyük havuç
4 dolmalık taze kabak
yarım kilo arpacık soğan
200 gr tereyağı
100 gr çiçek yağı
tuz, beyaz toz biber ve kekik
Yapılışı
Kuzu kuşbaşları tavada çiçek yağında hafif kızartılır, tencereye alınır
100 gr tereyağı ve biraz su eklenir bir saat kısık ateşte pişirilir
Havuç, kabak ve arpacık soğanları da 100 gr tereyağında kısa süre kavrulup tencereye atılır karıştırılır
Milföy hamurları 100 gramlık parçalara bölünür
İnceltilip tabak şekli verilir
Üzerine yumurta sarısı sürülür
180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir
Pişen hamurların içine önce et-sebze yemeğini konulup üzerine et suyu gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul