Konu
:
Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi
Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi
1 kg gümüş balığı
100 gr un (2 kahve fincanı)
125 gr su (1+3/4 kahve fincanı)
220 gr zeytinyağı (1 bardak)
tuz (2 tatlı kaşığı)
Gümüş balıklarının başları koparılır, galsameleri ve içi temizlenir, yıkanır ve tuzlandıktan sonra bir saat dinlendirilir
Bir saat sonra küçük bir sahana 2 kahve fincanı un konur, 1 tatlı kaşığı tuz da ilâve edilir ve sicim gibi akıtmak suretiyle su katılır
Bir taraftan da hızla karıştırılır, bulamaç haline getirilir
Gümüş balıkları önce un bulamacına üçü, beşi bir arada, kuyruklarından tutulmak suretiyle sokulur
Bir tarafta bulunan tavaya zeytinyağı konur, yağ yeterince kızdırılır
Gümüş balıkları bu tavaya üç, beşinin kuyrukları birbirinin üstüne oturtulmuş şekilde sokulur
Bir tarafları pem-beleşince, öbür tarafları çevrilir ve delikli kepçe ile süzerek tabağa alınır ve limonla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul