Yalnız Mesajı Göster

Çanak Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çanak Kebabı Tarifi



Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı kuzu eti,
- 15-20 adet arpacık soğan,
- 15 adet kiraz domates,
- 5 adet sivri biber,
- 5 diş sarmısak,
- Tuz, karabiber, kekik,
- 6 adet milföy hamuru,
- 2 yemek kaşığı margarin

Yapılışı:
Eti tencereye koyup, kapağını kapatın Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin Yağı ilave edin Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun Domates ve sivribiberleri ekleyin Kekik, tuz, karabiber ilave edin Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla